Energiemeter Drenthe College

Opgeleverd op 10 juli 2018

Het Drenthe College is een MBO en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College op één van de locaties in Drenthe, namelijk: Assen, Emmen en Meppel. Onlangs heeft het Drenthe College fors geïnvesteerd in duurzame energie door de plaatsing van duizenden zonnepanelen.

Maatwerk ontwikkeling voor energiemeter

Eye Entertainment heeft het Drenthe College geholpen met de ontwikkeling van een energiemeter die voor meerdere vestigingen de opbrengsten uit de zonnepanelen op een leuke manier weergeeft. Voor de ontwikkeling van het systeem maken we gebruik van de gegevens van SolarEdge. Dit is de leverancier voor o.a omvormers voor de zonne-installatie. Via XML kunnen we de gegevens naar onze eigen server laden, om ze vervolgens te vertalen naar meters en grafieken. Hierdoor kunnen gebruikers de gegevens realtime via een webapp in de gaten houden.

Web app als presentatie

Doordat de gegevens worden geïnteresseerd in een web app zijn ze via meerdere apparaten te benaderen. Het hoofddoel is om de presentatie weer te geven in de openbare ruimtes van het Drenthe College. Maar doordat het systeem dermate repsonsive is ontwikkeld, kan deze ook via smartphones en tablets worden bekeken.

Integratie van huisstijl

Omdat de presentatie direct ook als marketinginstrument wordt gebruikt, hebben we de huisstijl van het Drenthe College volledig met de presentatie geïntegreerd. Hierdoor is het systeem niet alleen geschikt voor intern gebruik, maar kan deze ook als uithangbord aan derden gepresenteerd worden.

Over de samenwerking

Het een prachtige presentatie geworden voor het Drenthe College! Super werk.

Mathijs van Engelen - Vriend Duurzaam

Bekijk details van dit project

Bekijk de complete ontwerpen

Bekijk ook deze projecten

Energiemeter Globe Veren

lees verder

Energiemeter Albert Heijn

lees verder

Energiemeter Energiewacht

lees verder

Vragen? Neem contact op!

Bel (0)50 23 08 908 of stuur een bericht via het onderstaande formulier

Interesse? Neem contact op

Bel, mail, app, sms; stuur ons desnoods een brief! Dan maken we een afspraak en komen we bij je langs.

Contact