Terug naar overzicht

UI / UX Design

Gebruikers willen graag zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken, of het nou gaat om het bedienen van een magnetron of het plaatsen van een bestelling via een webshop. Des te beter het UI (User Interface) / UX (User Experience) Design is, des te gebruiksvriendelijker het is voor de eindgebruiker. Eye Entertainment is de UI / UX Design specialist uit Groningen. Neem gerust contact met ons op.

Goede en slechte UI / UX Design vind je terug in al je apparaten. Denk bijvoorbeeld aan je auto, je magnetron, je televisie en misschien zelfs je koelkast. Is een apparaat gemakkelijk te bedienen? Dan ligt daar hoogstwaarschijnlijk een goed UX Design aan ten grondslag. Voor je website, webshop of app is een goed UX Design pas echt van groot belang. Laat design nou net een van onze specialiteiten zijn.

UI / UX Design voor gebruiksvriendelijkheid

Als we een goede user interface willen ontwerpen, gaan we meestal uit van het ’less is more principe’. Voor de creativiteit is het vaak goed om veel ideeën te hebben. Dan denk je na over alle mogelijkheden en opties die je kunt toepassen. Maar voor het gebruikersgemak is het vaak juist helemaal niet zo handig om te veel opties te bieden.

Dus na een creatieve, maar resultaatgerichte, brainstormsessie gaan we snijden. In ideeën die misschien leuk zijn, maar die niet per definitie iets bijdragen aan de kern van het product. De uitkomsten hiervan leggen we uiteindelijk vast in een ‘wireframe’. In de afbeeldingen hieronder zie je een voorbeeld van zo’n wireframe. Onderstaande wireframes zijn voor de nieuwe webshop van Peterprint.nl.

Grafische invulling wireframe

Met een wireframe alleen ben je er nog niet. Het moet nog ingevuld worden met kleuren en vormen die gebruikers de juiste kant op sturen, goed converteren en de look & feel van het merk overbrengen. En als het even kan moet ontwerp zich onderscheiden, terwijl het niet vervreemdend is. Je wilt wel opvallen, maar niet ten koste van functionaliteit.

Onze kracht ligt in een goede user interface, dat aan alle eisen voldoet.

Wat zijn de verschillen tussen UI en UX Design?

De afkorting UX staat voor User Experience. Letterlijk vertaald betekend het gebruikers ervaring. Bij UX gaat het dan ook vooral om het maken van een ontwerp dat een zo goed mogelijke gebruikerservaring geeft. Dit is van toepassing op tal van verschillende apparaten. Hoe sneller een product, dienst of platform erin slaagt om de wensen van de bezoeker of gebruiker te vervullen, hoe beter het UX Design geslaagd is.

Daarnaast het belangrijk om te weten dat een UX Design niet alleen betrekking hoeft te hebben op het uiterlijk van een webshop of website. Het kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zo kunnen ook vormen van wireframes, animaties of ontwerpen van A/B testing UX Design zijn. Ook Google neemt UX Design steeds meer op in haar algoritme. Hoe efficiënter het platform is gemaakt voor de bezoeker, hoe beter deze gevonden wordt.

De afkorting UI staat voor User Interface. Letterlijk vertaald betekend dit gebruikersomgeving. Dit kunnen bijvoorbeeld websites of webshops zijn, maar ook applicaties op je telefoon of misschien zelfs je koelkast. Niet alleen de looks van een ontwerp zijn voor een UI belangrijk. Juist ook het functioneren van alle elementen bij elkaar maken een interface gebruikersvriendelijk of niet. Een UI Designer weet dus precies wat wel en niet gaat werken.

Het uiteindelijke doel van User Interface Design is om tot een betere en vriendelijkere gebruikerservaring te komen. Maar daar waar UX zich richt op de totale gebruikerservaring, ligt bij UI de focus specifiek op de interface.

Naast het bovenstaande zijn er meer verschillen tussen UI en UX. Omdat UI gaat om het optimaliseren van de interface en de specifieke elementen daarbinnen, zijn UI designers vaak gespecialiseerd in grafisch ontwerp.

Waar kun je bij ons op rekenen?

  • Meer converterende bezoekers.
  • Klikgedrag van gebruikers wordt beter te beïnvloeden.
  • Sterke merkbeleving door goed ontwerp.
  • Betere gebruikerservaring dan je concurrentie.
  • Passende interface design voor jouw doelgroep(en).

Neem contact op

Neem contact op

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

Terug