Terug naar overzicht

In het kort

HeadBangers LifeStyle [HBLS] is een online community platform die sinds 2015 bestaat. Het hoofdkantoor van HBLS is in Nederland gevestigd, maar de leden komen van over de hele wereld. Van Amsterdam, New York, Londen, Zürich tot Perth Australië. De meeste bezoekers van HBLS zijn ervaren artiesten, journalisten binnen het muzikale vakgebied, platenlabels, fotograven of promotors met een gezamenlijke passie voor rock en metal en allerlei subgenres en lifestylen.

Wij werden gevraagd het UI / UX ontwerp te maken voor de nieuwe website. Voor desktops, tablets en smartphones.

Hoe te beginnen? Wireframes!

Voordat we zijn begonnen met het ontwerpen van de User Interace (UI), zijn we gestart met het ontwikkelen van de wireframes. In het ontwerptraject is dit de eerste stap die we nemen. Dit doen we aan de hand van een sessie om te bepalen wat het hoofddoel van de website gaat worden en welke middelen we hiervoor allemaal gaan gebruiken om dit doel te bereiken. Een wireframe is een blauwdruk voor de website / webshop die alle pagina-elementen inzichtelijk maakt. Dit hebben we gedaan voor alle pagina’s die in de website te bezoeken zijn. Zodoende hadden we de flow van de bezoeker in een schematische manier in kaart gebracht waarop we verder konden bouwen.

UI & UX Design

Nu we met het wireframe de ‘bouwtekening’ hebben gemaakt, kunnen starten met de daadwerkelijke grafische invulling van de website. De basiskleuren geel en zwart en het logo bleven ten behoud van de herkenbaarheid en naamsbekendheid, de rest ging compleet op de schop. Een hedendaags design, vanuit de content opgebouwd en waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop stond en waarbij de community snel bij haar gewenste content kon komen.

Mobiel vriendelijk ontwikkeld

Omdat de meerderheid van de bezoekers tegenwoordig op hun telefoon of tablet surft, hebben we de website standaard ontworpen voor de mobiele telefoon en tablet. Dit levert voor de bezoeker een beter gebruikerservaring op en geeft de website bij Google een hogere indexatie-score voor in de zoekresultaten.

Ook een maatwerk WordPress website laten ontwikkelen?

Wilt u ook graag een maatwerk WordPress website laten ontwerpen of ontwikkelen? Neem contact met ons op en we komen graag langs om de opties te bespreken.

Danny over de samenwerking

Het was fantastisch om samen te werken met Jeroen & Jeroen van Eye Entertainment. Snel schakelen en ontwerpen die precies aansluiten bij wat we willen. Dank!

Neem contact op

Neem contact op

Gebruikte diensten

UI / UX Design

Gebruikers willen zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken als ze een apparaat of machine gebruiken. Hoe beter de user interface, hoe blijer de gebruiker.


Websites

Een unieke, doelgerichte Wordpress website waar je trots op kunt zijn. Eentje waarop je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Wij maken het.


Ondersteuning & Onderhoud

Samen kunnen we, op basis van je behoefte, een onderhoudsplan maken waarin we bepalen wat en hoeveel wij doen na de oplevering van je site of app.


 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

Terug