Onze werkwijze

Omdat de producten en diensten die we maken misschien niet direct tastbaar zijn, vertellen we graag met onze werkwijze wat we doen en hoe we het doen. Van offerte tot eindproduct. Dit is hoe wij jouw website, webshop of app maken.

Onze werkwijze voor de bouw van uw website, webshop of app

De prijzen die we hanteren zijn gebaseerd op de geschatte te investeren uren. Deze calculeren we op basis van een kennismakingsgesprek om alle specifieke behoeften in kaart te brengen. Hierna zullen we een debriefing opstellen waarbij we alle ins en outs helder op papier hebben staan. Zo kunnen we uiteindelijk met een gerichte urenverantwoording komen.

Ontwikkelen van concept, wireframes en prototypen

Na goedkeuring van de offerte zullen we in eerste instantie starten met het verder uitwerken van het concept en maken van een wireframe van de website, webshop of app. In deze fase gaan we schetsmatig de functies op papier zetten en maken we eigenlijk een blauwdruk van het geheel. Duidelijk en simpel. Via deze methode willen we informatiestromen en functies in kaart brengen, nog voordat we daadwerkelijk alles al ontworpen hebben. Zo kunnen we gemakkelijk aanpassingen doorvoeren waar nodig. Indien nodig kunnen we van deze wireframes ook een interactief prototype ontwikkelen.

Via een webinterface kunt u door de pagina’s van het prototype klikken. Zodoende wordt het nog meer tastbaar hoe de daadwerkelijke website, webshop of app gaat fungeren.

Ontwerpen van een visuele stijl

Op het moment dat de wireframes klaar zijn, gaan we de visuele stijl bepalen. Welke kleuren gaan we gebruiken, welke vormen, welke lettertypen en wat wordt de algemene sfeer. In eerste instantie maken we een opzet van één of twee schermen van de website, webshop of app. Zodra dit allemaal naar wens is, zullen we de rest gaan ontwerpen.

Starten met de bouw

De ontwikkeling van de website, webshop of app zullen we starten op het moment dat de ontwerpen definitief zijn. We weten nu hoe alles er visueel uit moet gaan zien en nu kan het daadwerkelijk gebouwd worden. Dit doen we op een testserver die is afgeschermd van de buitenwereld. Door uw bedrijf wel toegang te geven tot deze locatie, kunt u meekijken met de ontwikkeling.

Testen van het product

Tijdens het ontwikkeltraject zullen we verschillende deel-onderdelen gaan testen op de juiste en de gewenste werking. Zo kunnen we van te voren bepaale blokken afronden. Uiteindelijk zullen we voor de oplevering het geheel gaan testen. Zodoende weten we zeker dat voor de oplevering alles werkt zoals het moet werken.

Oplevering

Uiteindelijk zullen we gezamenlijk een opleveringsgesprek houden waarbij het traject evalueren en waar nodig uitleg geven over het gebruik van de website. Heeft u bijvoorbeeld een beheersysteem gekoppeld, dan is het wel zo fijn om te weten hoe teksten en foto’s toegevoegd moeten worden en waar u voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google rekening mee moet houden. Uiteindelijk sluiten we dit project af en bespreken we een eventueel vervolgtraject.

In het kort zijn dit de stappen die we tijdens het project zullen doorlopen. Tussentijds zullen we natuurlijk contact houden voor deelopleveringen en feedback. We vinden een goede gestroomlijnde samenwerking belangrijk, dus verwachten van beide partijen toewijding om er iets moois van te maken.