Terug naar overzicht

In het kort

Sociaal Planbureau Groningen is een onafhankelijk kenniscentrum dat zich bezighoudt met sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Zij werken voor gemeenten, provincies, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en inwoners van de regio. Ze signaleren en monitoren trends en ontwikkelingen in Groningen. Hierdoor weten daardoor wat er leeft, waar het schuurt en wat werkt. Samen met haar partners duidt het Sociaal Planbureau Groningen uitkomsten van onderzoek en agendeert wat bespreekbaar gemaakt moet worden.

Wij ontwikkelde de website en optimaliseerde deze aan de hand van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid zodat deze geschikt maakt voor een zo breed mogelijke doelgroep.

Een vaste partner

Sociaal Planbureau Groningen is gelieerd aan CMO Stamm. Dit is een onderzoeksbureau dat diverse websites onder haar hoede heeft waaronder trendbureaudrenthe.nl en armoedegroningen.nl. Om deze reden waren ze op zoek naar een stabiele partner die het beheer en onderhoud op zich zou nemen, maar ook in staat was belangrijke veranderingen door te voeren aan de stijl en de techniek van deze websites.

De start: Een sparringssessie

Sociaal Planbureau Groningen bestaat uit groep onderzoekers, adviseurs, data-analisten en communicatiedeskundigen. En elk van hen heeft natuurlijk eigen focuspunt(en) en wensenlijstje dat in de nieuwe website verwerkt moest worden. Dat kan elkaar soms bijten, maar aan ons de schone taak om dit in goede banen te leiden. In de eerste sparringssessie hebben we iedereen gehoord en dit vervolgens verwerkt in een briefing. Vanaf dat moment hebben we de besprekingen met een compactere groep voortgezet.

Wireframe van Sociaal Planbureau Groningen

Voordat we aan de slag zijn gegaan om de User Interface (UI) te ontwerpen, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een zg. wireframe. In het ontwerptraject is dit de eerste stap die we nemen. Dit doen we aan de hand van een sessie om te bepalen wat het hoofddoel van de webshop gaat worden en welke middelen we hiervoor allemaal gaan gebruiken om dit doel te bereiken. Een wireframe is een blauwdruk voor de website die alle pagina-elementen inzichtelijk maakt. Dit hebben we gedaan voor alle pagina’s die in de website te bezoeken zijn. Zodoende hadden we de flow van de bezoeker in een schematische manier in kaart gebracht waarop we verder konden bouwen. Daarnaast konden onze ontwikkelaars alvast aan de slag om een basis op poten te zetten.

UI & UX Design

Nu we met het wireframe de ‘bouwtekening’ hebben gemaakt, kunnen starten met de daadwerkelijke grafische invulling van de website. De basiskleuren blauw en oranje en het logo bleven ten behoud van de herkenbaarheid en naamsbekendheid, de rest ging compleet op de schop. Een hedendaags design, vanuit de content opgebouwd en waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop stond en waarbij de geavanceerde gebruiker eenvoudig toegang had tot diepgaande onderzoeken.

Mobiel vriendelijk ontwikkeld

Omdat de meerderheid van de bezoekers tegenwoordig op hun telefoon of tablet surft, hebben we de website standaard ontworpen voor de mobiele telefoon en tablet. Dit levert voor de bezoeker een beter gebruikerservaring op en geeft de website bij Google een hogere indexatie-score voor in de zoekresultaten.

Ook een maatwerk WordPress website laten ontwikkelen?

Wilt u ook graag een maatwerk WordPress website laten ontwerpen of ontwikkelen? Neem contact met ons op en we komen graag langs om de opties te bespreken.

Hesther over de samenwerking

Eye Entertainment is sinds 2019 onze vaste partner op het gebied van websites en het onderhoud daaraan. De samenwerking loopt erg soepel en we zetten dit graag voort.

Neem contact op

Neem contact op

Gebruikte diensten

UI / UX Design

Gebruikers willen zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken als ze een apparaat of machine gebruiken. Hoe beter de user interface, hoe blijer de gebruiker.


Websites

Een unieke, doelgerichte Wordpress website waar je trots op kunt zijn. Eentje waarop je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Wij maken het.


Ondersteuning & Onderhoud

Samen kunnen we, op basis van je behoefte, een onderhoudsplan maken waarin we bepalen wat en hoeveel wij doen na de oplevering van je site of app.


 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

Terug