Terug naar overzicht

In het kort

Zorginkopen.nl is een zorgportaal om informatie te vinden over het inkopen van zorg bij verschillende zorgaanbieders. Dat gaat om het vinden van informatie via de kennisbank, het selecteren van zorgaanbieders of het selecteren van een zorgverzekeraar. Eye Entertainment ontwierp en ontwikkelde dit prachtige zorgplatform.

Huisstijl Zorginkopen.nl

Een onderdeel van het platform Zorginkopen.nl was de visuele identiteit van het platform. Eigenaar Kim Brand heeft vooraf een aantal duidelijke identiteitskenmerken voor het platform uiteengezet waarmee we aan de slag zijn gegaan. Het platform zorginkopen.nl moet vooral een informatief en makkelijk te gebruiken community platform zijn waarbij informatieverschaffing voorop staat. Met een rustig kleurpallet en zachte vormen, hebben we geprobeerd deze toegankelijkheid ook visueel uit te dragen.

De start: Wireframe van Zorginkopen

Voordat we aan de slag zijn gegaan om de Gebruikers Interface (UI) te ontwerpen, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een zg. wireframe. In het ontwerptraject is dit de eerste stap die we nemen. Dit doen we aan de hand van een sessie om te bepalen wat het hoofddoel van de website gaat worden en welke middelen we hiervoor allemaal gaan gebruiken om dit doel te bereiken. Een wireframe is een blauwdruk voor de website / webshop die alle pagina-elementen inzichtelijk maakt.

Dit hebben we gedaan voor alle pagina’s die in de website te bezoeken zijn. Vooral voor de wikipedia-achtige pagina’s waar veel interactie met de eindgebruiker plaatsvind, waren de wireframes essentieel. Zodoende konden we eenvoudig afvangen welke functies en vervolgschermen er nodig waren voor een goede gebruikerservaring.

Het ontwerpen van de website

Nu de ‘bouwtekening’ is gemaakt, kunnen we daadwerkelijke gaan beginnen met de grafische invulling van de webite. Hoe gaan we bepaalde elementen opmaken en welke kleuren en lettertypen gaan we gebruiken. Gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid van informatie is één van de belangrijke aandachtspunten bij het ontwikkelen van een informatieplatform. Omdat we zelf aan de slag konden gaan met de ontwikkeling van de huisstijl, konden we deze optimaal afstemmen met de website.

Zoekmachine-optimalisatie SEO

Tijdens het ontwerpen van de pagina hebben we sterk rekening gehouden met de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van de website. Uiteraard is een belangrijk onderdeel van de SEO de daadwerkelijke inhoud van de teksten. Ook de opbouw zorgt ervoor dat een website goed wordt geindexeert of niet. Door optimaal gebruik te maken van alinea’s, koppen en voldoende tekst bij elk pagina-onderdeel, wordt de pagina in kwestie zo optimaal mogelijk geïndexeerd.

Ook een maatwerk WordPress website laten ontwikkelen?

Wilt u ook graag een maatwerk WordPress website laten ontwerpen of ontwikkelen? Neem contact met ons op en we komen graag langs om de opties te bespreken.

Kim over de samenwerking

Zorginkopen.nl is een erg mooi en bruikbaar zorgplatform geworden! Komende tijd gaan we druk aan de slag om een grote community op te bouwen.

Neem contact op

Neem contact op

Gebruikte diensten

Websites

Een unieke, doelgerichte Wordpress website waar je trots op kunt zijn. Eentje waarop je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Wij maken het.


UI / UX Design

Gebruikers willen zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken als ze een apparaat of machine gebruiken. Hoe beter de user interface, hoe blijer de gebruiker.


Ondersteuning & Onderhoud

Samen kunnen we, op basis van je behoefte, een onderhoudsplan maken waarin we bepalen wat en hoeveel wij doen na de oplevering van je site of app.


 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak