Energiemeter Energiewacht

Opgeleverd op 27 augustus 2013

Energiewacht is al jaren actief als serviceorganisatie voor verwarmingstoestellen en warmwatertoestellen. Met meer dan 280 medewerkers staan ze dagelijks klaar voor al hun klanten. Wij ontwikkelden een energiemeter voor Energiewacht.

Inzichtelijke energie-opbrengsten

Voor het inzichtelijk krijgen van de opgebrachte groene energie van het hoofdkantoor van Energiewacht hebben we samen met de installateur van de zonnepanelen Vriend Duurzaam een narrowcasting-systeem gebouwd die de opbrengsten uit de zonnepanelen op een mooie manier presenteert. Door meer bewustwording te creëren van wat de opbrengsten daadwerkelijke toevoegen aan je dagelijks leven, proberen we mensen te overtuigen om ook over te stappen naar groene energie.

Tastbare gegevens

Voor deze bewustwording hebben we de opbengstdata uit de zonnepanelen vertaald naar allerlei dagelijks gebruikelijke handelingen.

Hoeveel uur kun je koken, tv kijken, kilometers rijden, gamen etc. Deze gegevens zijn te zien op presentatieschermen bij de entrees van Energiewacht.

Energiemeter

Om deze gegevens uit de zonnepanelen te halen, hebben we een tool ontwikkeld die communiceert met de omvormers van de zonnepanelen. Elke 5 seconden worden de opbrengstgegevens opgehaald, opgeslagen en vertaald naar allerlei activiteiten. Door het systeem schaalbaar te maken, kunnen we meerdere locaties aan elkaar koppelen en zo laten zien hoe groen een organisatie met meerdere locaties is.

Over de samenwerking

De energiemeter is een hele leuke en mooie manier om data van zonnepanelen om te zetten naar alledaagse dingen.

Erik Koning- Accountmanager Energiewacht

Bekijk details van dit project

Bekijk de complete ontwerpen

Bekijk ook deze projecten

UI / UX Energiemeter Woonborg

lees verder

Website Vimo

lees verder

UI / UX Van Straaten Post

lees verder

Vragen? Neem contact op!

Bel (0)50 23 08 908 of stuur een bericht via het onderstaande formulier

Interesse? Neem contact op

Bel, mail, app, sms; stuur ons desnoods een brief! Dan maken we een afspraak en komen we bij je langs.

Contact