UI / UX Energiemeter Woonborg

Opgeleverd op 7 januari 2014

Woonborg is een woningcorporatie in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. In de afgelopen jaren heeft zich ingezet om steeds meer woningen energie-neutraal op te leveren. Woonborg wil deze mooie doelstelling behalen door onder andere elke nieuwe woning uit te rusten met zonnepanelen en de opbrengsten met een energiemeter voor iedereen inzichtelijk te krijgen. Eye Entertainment ontwerp de UI / UX en ontwikkelde het systeem voor de Energiemeter

Inzichtelijke energie-opbrengsten

Vooral voor het inzichtelijk krijgen van deze opgebrachte energie hebben we Woonborg kunnen ondersteunen. Samen met de installateur van de zonnepanelen Vriend Duurzaam hebben we een narrowcast-systeem gebouwd die de opbrengsten als een energiemeter uit de zonnepanelen op een mooie manier presenteert. Door meer bewustwording te creëren van wat de opbrengsten daadwerkelijke toevoegen aan je dagelijks leven, proberen we mensen te overtuigen om ook over te stappen naar groene energie.

Energiemeter

Voor deze bewustwording hebben we de opbengstdata uit de zonnepanelen vertaald naar allerlei dagelijks gebruikelijke handelingen.

Hoeveel uur kun je koken, tv kijken, kilometers rijden, gamen etc. Deze gegevens zijn te zien op presentatieschermen bij de entree’s van Woonborg.

Techniek

Om deze gegevens uit de zonnepanelen te halen, hebben we een tool ontwikkeld die communiceert met de omvormers van de zonnepanelen. Elke 5 seconden worden de opbrengstgegevens opgehaald, opgeslagen en vertaald naar allerlei activiteiten. Door het systeem schaalbaar te maken, kunnen we meerdere locaties aan elkaar koppelen en zo laten zien hoe groen een organisatie met meerdere locaties is.

Over de samenwerking

Met de energiemeter hebben we hele mooie manier gevonden om bewoners te laten zien wat ze terug krijgen bij een investering in groene energie

Jan van Goor - Manager Woonborg

Bekijk details van dit project

Bekijk ook deze projecten

Website Het Behandelhuis

lees verder

Website Vimo

lees verder

UI / UX Van Straaten Post

lees verder

Vragen? Neem contact op!

Bel (0)50 23 08 908 of stuur een bericht via het onderstaande formulier

Interesse? Neem contact op

Bel, mail, app, sms; stuur ons desnoods een brief! Dan maken we een afspraak en komen we bij je langs.

Contact