Terug naar overzicht

In het kort

Woonborg is een woningcorporatie in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. In de afgelopen jaren heeft zich ingezet om steeds meer woningen energie-neutraal op te leveren. Woonborg wil deze mooie doelstelling behalen door onder andere elke nieuwe woning uit te rusten met zonnepanelen en de opbrengsten met een energiemeter voor iedereen inzichtelijk te krijgen. Eye Entertainment ontwerp de UI / UX en ontwikkelde het systeem voor de Energiemeter.

Inzichtelijke energie-opbrengsten

Vooral voor het inzichtelijk krijgen van deze opgebrachte energie hebben we Woonborg kunnen ondersteunen. Samen met de installateur van de zonnepanelen Vriend Duurzaam hebben we een narrowcast-systeem gebouwd die de opbrengsten als een energiemeter uit de zonnepanelen op een mooie manier presenteert. Door meer bewustwording te creëren van wat de opbrengsten daadwerkelijke toevoegen aan je dagelijks leven, proberen we mensen te overtuigen om ook over te stappen naar groene energie.

Energiemeter

Voor deze bewustwording hebben we de opbengstdata uit de zonnepanelen vertaald naar allerlei dagelijks gebruikelijke handelingen. Hoeveel uur kun je koken, tv kijken, kilometers rijden, gamen etc. Deze gegevens zijn te zien op presentatieschermen bij de entree’s van Woonborg.

Techniek

Om deze gegevens uit de zonnepanelen te halen, hebben we een tool ontwikkeld die communiceert met de omvormers van de zonnepanelen. Elke 5 seconden worden de opbrengstgegevens opgehaald, opgeslagen en vertaald naar allerlei activiteiten. Door het systeem schaalbaar te maken, kunnen we meerdere locaties aan elkaar koppelen en zo laten zien hoe groen een organisatie met meerdere locaties is.

Jan over de samenwerking

Met de energiemeter hebben we hele mooie manier gevonden om bewoners te laten zien wat ze terug krijgen bij een investering in groene energie

Neem contact op

Neem contact op

Gebruikte diensten

UI / UX Design

Gebruikers willen zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken als ze een apparaat of machine gebruiken. Hoe beter de user interface, hoe blijer de gebruiker.


Websites

Een unieke, doelgerichte Wordpress website waar je trots op kunt zijn. Eentje waarop je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Wij maken het.


Ondersteuning & Onderhoud

Samen kunnen we, op basis van je behoefte, een onderhoudsplan maken waarin we bepalen wat en hoeveel wij doen na de oplevering van je site of app.


 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak