iOS App: Vimo

Opgeleverd op 10 januari 2018

Vimo is een iOS app die mensen begeleidt naar een gezondere levensstijl. Zo kan de app je motiveren om meer te bewegen, te stoppen met roken, en het verminderen van alcoholconsumptie. Als gebruiker geef je aan welke (slechte) gewoontes je hebt en in hoeverre je deze graag wilt veranderen. Je kunt deze app zien als persoonlijke gezondheidsassistent.

Merk-ontwikkeling van iOS app Vimo

De hoofdopdracht was om Vimo daadwerkelijk een visueel gezicht te geven. Dit hebben we gedaan door eerst de look & feel van het merk de definiëren. Kleuren, vormen en taalgebruik zijn hierbij essentieel. Alle facetten moeten goed aansluiten bij de doelgroep die vooral opzoek is naar een bruikbaar hulpmiddel.

Gebruikersvriendelijk user interface en user experience design

De basis van de app begint bij het gemak van de user interface (UI) en de user experience (UX). Als gebruikers dagelijks de app gaan gebruiken, is het essentieel dat de belangrijkste informatie snel te vinden is en dat informatie op logische plekken staat. Met leuke vriendelijk kleuren, illustraties en iconen proberen we vervolgens accenten te leggen en gebruikers te sturen naar de juiste locatie binnen de iOS app.

Eenheid in uitingen

Doordat we de visuele stijl van Vimo in alle media-uitingen terug laten komen, ontstaat eenheid van het merk. Door deze eenheid kan een merk naar verloop van tijd meer bekendheid krijgen bij de doelgroep.

Voor het behoud van de stijl hebben een media-handboek geschreven waarbij zaken als kleuren, vormen, lettertypen netjes zijn vastgelegd. Hierdoor kunnen we zaken eenvoudig uitrollen naar andere mediadragers.

Illustraties

Tijdens het ontwerptraject hebben we samengewerkt met illustrator Lorenzo Angelone. Aan de hand van onze stijl en het verhaal die we wilden vertellen heeft Lorenzo prachtige ondersteunende illustraties ontwikkeld.

Ontwikkeling

Op dit moment is de Vimo app nog vol in ontwikkeling voor de iPhone. Wekelijks worden nog nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en toegevoegd zodat deze hopelijk aan het einde van dit jaar live kan gaan. Op een later tijdstip zal de app tevens voor Android moeten gaan uitkomen.

Over de samenwerking

Vimo is een fantastisch uitziende app geworden die erg gebruiksvriendelijk is voor onze doelgroep. Het was ontzettend leuk om onderdeel te zijn van het ontwerptraject.

Freek Lodeweges - Eigenaar

Bekijk details van dit project

Bekijk ook deze projecten

Website Yogihotspots

lees verder

Website Vimo

lees verder

UI / UX Van Straaten Post

lees verder

Vragen? Neem contact op!

Bel (0)50 23 08 908 of stuur een bericht via het onderstaande formulier

Interesse? Neem contact op

Bel, mail, app, sms; stuur ons desnoods een brief! Dan maken we een afspraak en komen we bij je langs.

Contact