Energiemeter Albert Heijn

Opgeleverd op 1 maart 2014

Met ruim 850 vestigingen in Nederland, 25 in België en een online winkel met bezorgservice en meer dan 35 Pick Up Points, is Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. Op de vestiging in Almere werden zonnepanelen geplaatst. Wij ontwikkelden de energiemeter om de gegevens uit te lezen.

Inzichtelijke energie-opbrengsten

Voor het inzichtelijk krijgen van de opgebrachte groene energie van de winkel in Almere hebben we samen met de installateur van de zonnepanelen Vriend Duurzaam een narrowcast-systeem gebouwd die de opbrengsten uit de zonnepanelen op een mooie manier presenteert.

Tastbare gegevens

Op het grote televisiescherm boven de groenteafdeling kunnen klanten live meekijken hoeveel energie de 221 zonnepanelen boven op het dak van Albert Heijn Markenpoort opwekken. De opbrengst wordt normaal gemeten in het aantal kilowatts per uur.

Deze abstracte data hebben we vertaald naar hoeveel wasmachines er kunnen draaien of kopjes thee kunnen worden gezet. Op een zonnige dag zie je de aantallen omhoog schieten!

Energiemeter

Om deze gegevens uit de zonnepanelen te halen, hebben we een tool ontwikkeld die communiceert met de omvormers van de zonnepanelen. Elke 5 seconden worden de opbrengstgegevens opgehaald, opgeslagen en vertaald naar allerlei activiteiten. Door het systeem schaalbaar te maken, kunnen we meerdere locaties aan elkaar koppelen en zo laten zien hoe groen een organisatie met meerdere locaties is.

Over de samenwerking

Met de energiemeter hebben we met z'n allen een super mooie oplossing opgeleverd. Hopelijk kan Albert Heijn via deze weg andere mensen inspireren.

Mathijs van Engelen - Vriend Duurzaam

Bekijk details van dit project

Bekijk de complete ontwerpen

Bekijk ook deze projecten

Energiemeter Energiewacht

lees verder

UI / UX ZYNC!

lees verder

UI / UX Energiemeter Woonborg

lees verder

Vragen? Neem contact op!

Bel (0)50 23 08 908 of stuur een bericht via het onderstaande formulier

Interesse? Neem contact op

Bel, mail, app, sms; stuur ons desnoods een brief! Dan maken we een afspraak en komen we bij je langs.

Contact