Terug naar overzicht

In het kort

Met ruim 850 vestigingen in Nederland, 25 in België en een online winkel met bezorgservice en meer dan 35 Pick Up Points, is Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. Op de vestiging in Almere werden zonnepanelen geplaatst. Wij ontwikkelden de energiemeter om de gegevens uit te lezen.

Inzichtelijke energie-opbrengsten

Voor het inzichtelijk krijgen van de opgebrachte groene energie van de winkel in Almere hebben we samen met de installateur van de zonnepanelen Vriend Duurzaam een narrowcast-systeem gebouwd die de opbrengsten uit de zonnepanelen op een mooie manier presenteert.

Tastbare gegevens

Op het grote televisiescherm boven de groenteafdeling kunnen klanten live meekijken hoeveel energie de 221 zonnepanelen boven op het dak van Albert Heijn Markenpoort opwekken. De opbrengst wordt normaal gemeten in het aantal kilowatts per uur. Deze abstracte data hebben we vertaald naar hoeveel wasmachines er kunnen draaien of kopjes thee kunnen worden gezet. Op een zonnige dag zie je de aantallen omhoog schieten!

Energiemeter

Om deze gegevens uit de zonnepanelen te halen, hebben we een tool ontwikkeld die communiceert met de omvormers van de zonnepanelen. Elke 5 seconden worden de opbrengstgegevens opgehaald, opgeslagen en vertaald naar allerlei activiteiten. Door het systeem schaalbaar te maken, kunnen we meerdere locaties aan elkaar koppelen en zo laten zien hoe groen een organisatie met meerdere locaties is.

Mathijs over de samenwerking

Met de energiemeter hebben we met z'n allen een super mooie oplossing opgeleverd. Hopelijk kan Albert Heijn via deze weg andere mensen inspireren.

Neem contact op

Neem contact op

Gebruikte diensten

UI / UX Design

Gebruikers willen zo snel en gemakkelijk mogelijk hun doel bereiken als ze een apparaat of machine gebruiken. Hoe beter de user interface, hoe blijer de gebruiker.


Ondersteuning & Onderhoud

Samen kunnen we, op basis van je behoefte, een onderhoudsplan maken waarin we bepalen wat en hoeveel wij doen na de oplevering van je site of app.


Websites

Een unieke, doelgerichte Wordpress website waar je trots op kunt zijn. Eentje waarop je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Wij maken het.


 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak

 

Eye Entertainment

Ons doel? Verbinden!

Iedereen staat in potentie in contact met elkaar. Maar vinden de juiste mensen elkaar?
We zorgen dat jouw bedrijf, merk, product of dienst op een mooie manier opvalt bij je doelgroep.

Maak een afspraak